On the go and need some assistance? Call our Helpline:
MEDIA RELEASES
TAYANGAN SKRIN GERGASI FINAL AFF SUZUKI 2018 DI DATARAN MERDEKA:
STESEN LRT MASJID JAMEK LANJUT OPERASI PADA SABTU DAN AHAD INI
Friday 14 December 2018
Kuala Lumpur
KUALA LUMPUR, 14 Disember – Bersempena majlis menonton perlawanan akhir pusingan kedua Piala AFF Suzuki 2018 di Dataran Merdeka pada Sabtu ini, Rapid KL akan melanjutkan perkhidmatan stesen LRT Masjid Jamek pada 15 dan 16 Disember sehingga jam 12.30 tengah malam.
1

Acara yang dianjurkan oleh Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) dijadual akan bermula pada jam 7.30 malam. Skrin gergasi disediakan bagi penyokong menyaksikan perlawanan akhir antara Malaysia dengan Vietnam. 

Manakala pada hari Ahad, 16 Disember, majlis meraikan skuad kebangsaan dan penghargaan kepada penyokong bola sepak akan berlangsung pada jam 7.30 malam. Dijangka ribuan penyokong bola sepak tanah air akan menghadiri majlis ini.

“Sebagai tanda sokongan kami kepada skuad Harimau Malaya, Rapid Rail selaku pengendali kepada operasi LRT dan MRT bersetuju untuk melanjutkan tempoh operasi sistem LRT Laluan Sri Petaling/ Ampang, LRT Laluan Kelana Jaya, dan MRT Laluan Sungai Buloh-Kajang ke 12.30 tengah malam pada 15 dan 16 Disember 2018.

“Untuk itu, Stesen LRT Masjid Jamek akan dibuka sehingga 12.30 tengah malam untuk membenarkan para penumpang memasuki stesen dan meneruskan perjalanan mereka ke stesen-stesen LRT dan MRT yang lain. Walaupun ditutup, para penumpang boleh keluar di stesen-stesen berkenaan termasuk bertukar laluan di Stesen Masjid Jamek, Plaza Rakyat, Pasar Seni dan Maluri untuk bertukar laluan LRT Laluan Kelana Jaya dan MRT Laluan Sungai Buloh – Kajang,” menurut satu kenyataan media Rapid Rail, sebuah anak syarikat Prasarana.

3
Change Location
From
  To
   Save Route
   You can only save routes if you are a member. Sign up now to be able to save up to 10 routes! You can also receive updates and news from MyRapid.
   Save Route
   The route has been saved successfully.
   Route has been Saved
   You have saved this route previously. Please try saving another route.
   You have saved more than 10 Routes.
   Opps! You have saved more than the set 10 routes. Please delete one or more route(s) and try again. Thank you.
   Ooops!
   Generic Popup