On the go and need some assistance? Call our Helpline:
MEDIA RELEASES
SEMUA BAZAR RAMADAN KENDALIAN PRASARANA DI SELANGOR DITUTUP MULAI SABTU INI
Thursday, 6 May 2021

Kuala Lumpur

KUALA LUMPUR, 6 Mei – Prasarana Malaysia Berhad (Prasarana) ingin memaklumkan bahawa lima bazar Ramadan Rapid KL yang terletak di dalam Selangor akan ditutup mulai Sabtu (8 Mei) ini.

1

“Penutupan ini selaras dengan pengumuman yang dibuat oleh Menteri Besar Selangor, YAB Dato’ Seri Amirudin Shari berhubung pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), di enam daerah di Selangor,” menurut satu kenyataan Prasarana hari ini.

Menurut kenyataan itu, Bazar Ramadan Rapid KL yang mula beroperasi pada 13 April lalu merangkumi enam lokasi iaitu di stesen-stesen LRT Kelana Jaya, Glenmarie, Damai, Pandan Indah, Cempaka dan Putra Heights. Operasi bazar di stesen LRT Cempaka telah ditutup lebih awal pada 1 Mei selepas lokasi berkenaan tersenarai di dalam kawasan berisiko tinggi menerusi laporan yang dikeluarkan oleh Hotspot Identification by Dynamic Engagement (HIDE).

Bazar Ramadan di Stesen LRT Damai yang terletak di dalam Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur akan beroperasi seperti biasa.

“Prasarana ingin mengucapkan terima kasih kepada pengujung dan peniaga yang telah memberikan sokongan atas inisiatif ini walaupun terpaksa mengharungi cabaran wabak Covid-19. Warga kota disaran terus mematuhi SOP walau di mana berada, seperti yang telah ditetapkan oleh pihak berkuasa bagi menjamin keselamatan semua,” tambah kenyataan itu.


3


Change Location
From
  To
   Save Route
   You can only save routes if you are a member. Sign up now to be able to save up to 10 routes! You can also receive updates and news from MyRapid.
   Save Route
   The route has been saved successfully.
   Route has been Saved
   You have saved this route previously. Please try saving another route.
   You have saved more than 10 Routes.
   Opps! You have saved more than the set 10 routes. Please delete one or more route(s) and try again. Thank you.
   Ooops!
   Generic Popup