On the go and need some assistance? Call our Helpline:
MEDIA RELEASES
SARANAN UNTUK SARINGAN KESIHATAN BUAT PENUMPANG LRT DAN BAS
Saturday, 5 June 2021

Kuala Lumpur

KUALA LUMPUR, 5 Jun – Rapid KL menyarankan para penumpang yang menggunakan perkhidmatan LRT Laluan Kelana Jaya pada waktu puncak pagi dan petang 1 Jun; dan waktu puncak petang 3 Jun lepas untuk mendapatkan ujian saringan kesihatan ekoran pengakuan seorang penumpang bahawa beliau disahkan positif Covid-19.

1

Penumpang berkenaan, Nur Anis, yang disahkan positif pada lewat petang 3 Jun lepas, dalam mesej beliau kepada Unit Perkhidmatan Pelanggan Rapid KL, telah memaklumkan perkara berkenaan dengan memberikan butiran berikut tentang perjalanan beliau pada kedua-dua hari berkenaan.


3

Dalam mesej beliau, Nur Anis, yang menyertakan paparan skrin MySejahtera untuk pengesahkan perjalanan beliau, turut memohon maaf atas segala kesulitan yang berbangkit.

Dalam kenyataannya, Rapid KL turut mengingatkan bahawa mereka yang sudah menjalani ujian saringan atau calit diingatkan supaya mengasingkan diri daripada orang lain sehingga mendapat keputusan mengesahkan anda negatif.

Change Location
From
  To
   Save Route
   You can only save routes if you are a member. Sign up now to be able to save up to 10 routes! You can also receive updates and news from MyRapid.
   Save Route
   The route has been saved successfully.
   Route has been Saved
   You have saved this route previously. Please try saving another route.
   You have saved more than 10 Routes.
   Opps! You have saved more than the set 10 routes. Please delete one or more route(s) and try again. Thank you.
   Ooops!
   Generic Popup