On the go and need some assistance? Call our Helpline:
MEDIA RELEASES
RAPID KL LANJUT PERKHIDMATAN LRT SEMPENA CITRAWARNA SABTU INI
Thursday, 26 October 2017
Kuala Lumpur
KUALA LUMPUR, 26 Oktober – Rapid KL akan melanjutkan operasi perkhidmatan tren dan BRT Sabtu ini (28 Oktober) bersempena dengan program [email protected] Lumpur, yang akan diadakan di Dataran Merdeka Kuala Lumpur.

Selaras dengan keputusan itu, stesen LRT Masjid Jamek, yang merupakan stesen LRT terdekat dengan Dataran Merdeka, akan dibuka sehingga 1 pagi untuk membenarkan orang ramai memasuki stesen dan meneruskan perjalanan pulang mereka dengan selesa dan selamat.

“Para penumpang boleh memasuki stesen LRT Masjid Jamek sebelum 1 pagi dan keluar ke mana-mana stesen LRT, monorel, MRT dan perkhidmatan BRT - Laluan Sunway. Stesen-stesen ini akan ditutup secara berperingkat seperti biasa bermula daripada pukul 11 malam.

“Para penumpang yang mahu menggunakan perkhidmatan MRT boleh bertukar di ketiga-tiga stesen integrasi Pasar Seni, Merdeka dan Maluri untuk meneruskan perjalanan mereka ke rangkaian MRT. Kami berharap orang ramai akan menggunakan perkhidmatan pengangkutan awam untuk perjalanan yang selesa dan selamat,” Rapid KL mengumumkan dalam satu kenyataan hari ini.

Program [email protected] Lumpur 2017 akan bermula dengan persembahan awalan berupa pertunjukan fesyen daripada 7 malam sebelum diteruskan dengan persembahan utama daripada 8.30 malam.

Program, yang akan dihadiri oleh Menteri Pelancongan dan Kebudayaan Malaysia, Dato’ Sri Mohamed Nazri Abdul Aziz dengan dimeriahkan oleh pelbagai acara termasuk persembahan artis dan pertunjukan bunga api, dijadualkan berakhir pada 11 malam.

Change Location
From
  To
   Save Route
   You can only save routes if you are a member. Sign up now to be able to save up to 10 routes! You can also receive updates and news from MyRapid.
   Save Route
   The route has been saved successfully.
   Route has been Saved
   You have saved this route previously. Please try saving another route.
   You have saved more than 10 Routes.
   Opps! You have saved more than the set 10 routes. Please delete one or more route(s) and try again. Thank you.
   Ooops!
   Generic Popup