On the go and need some assistance? Call our Helpline:
MEDIA RELEASES
PERKHIDMATAN LRT STESEN BUKIT JALIL DILANJUTKAN SABTU INI
Thursday 22 November 2018
Kuala Lumpur
KUALA LUMPUR, 22 November – Bersempena perlawanan penting Malaysia menentang Myanmar dalam Piala Suzuki Persekutuan Bolasepak Asia (AFF) di Stadium Nasional Bukit Jalil Sabtu ini, perkhidmatan LRT Laluan Sri Petaling dilanjutkan dengan Stesen Bukit Jalil dibuka sehingga 1 pagi.
1

Para peminat bola sepak khususnya para penyokong pasukan Harimau Malaysia digalakkan menggunakan perkhidmatan tren Rapid KL, yang turut meliputi perkhidmatan LRT Laluan Ampang, LRT Laluan Kelana Jaya dan perkhidmatan MRT Laluan Sungai Buloh – Kajang.

“Atas permohonan Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM), Rapid KL akan melanjutkan perkhidmatan LRT dan MRT dengan Stesen Bukit Jalil dibuka pada hari Sabtu ini sehingga pukul 1 pagi bagi menyediakan kemudahan pengangkutan awam kepada para peminat bola sepak yang bercadang untuk menyaksikan perlawanan AFF Piala Suzuki antara Malaysia dan Myanmar.

“Stesen-stesen lain ditutup seperti biasa; tetapi para penumpang boleh keluar daripada stesen-stesen berkenaan. Para penumpang boleh bertukar laluan di stesen-stesen integrasi sama ada di Stesen Maluri atau Stesen Plaza Rakyat/Merdeka untuk menggunakan perkhidmatan MRT; atau di Masjid Jamek untuk ke Laluan Kelana Jaya.

“Para penumpang juga boleh bertukar ke Laluan Kelana Jaya atau MRT di stesen integrasi Pasar Seni,” Rapid KL mengumumkan dalam satu kenyataan hari ini.

Kini menduduki tempat ketiga dalam Kumpulan A dengan enam mata, Malaysia akan layak ke peringkat separuh akhir Piala AFF Suzuki AFF dengan mengalahkan Myanmar, yang kini mendahului kumpulan berkenaan dengan mengumpulkan tujuh mata. Tempat kedua diduduki oleh Vietnam, yang turut mempunyai 7 mata dan bakal bertemu dengan Cambodia pada hari yang sama.

Untuk maklumat lanjut, sila ikuti hebahan di Facebook Rapid KL atau layari laman web www.myrapid.com.my

3
Change Location
From
  To
   Save Route
   You can only save routes if you are a member. Sign up now to be able to save up to 10 routes! You can also receive updates and news from MyRapid.
   Save Route
   The route has been saved successfully.
   Route has been Saved
   You have saved this route previously. Please try saving another route.
   You have saved more than 10 Routes.
   Opps! You have saved more than the set 10 routes. Please delete one or more route(s) and try again. Thank you.
   Ooops!
   Generic Popup