On the go and need some assistance? Call our Helpline:
MEDIA RELEASES
GALAKAN GAYA HIDUP SIHAT UNTUK MENINGKATKAN PRODUKTIVITI
Friday, 29 September 2017
Kuala Lumpur
KUALA LUMPUR, 29 September – Mengiktiraf kecergasan fisikal dan minda sebagai komponen penting untuk peningkatkan produktiviti dan penjanaan hasil, Prasarana Malaysia Berhad (Prasarana) hari ini melancarkan program khas ‘[email protected]’ atau [email protected] sebagai satu strategi utama dalam pembinaan modal insan. 

Dilancarkan oleh Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Prasarana, Dato’ Sri Azmi Abdul Aziz di Stesen LRT Ara Damansara, program ‘[email protected]’ ini dilaksanakan di bawah kempen S.W.E.A.T. atau Staff Wellness At All Times, yang bertujuan menggalakkan gaya hidup sihat di kalangan warga kerjanya.

Berucap pada majlis berkenaan, Dato’ Sri Azmi menekankan kepentingan semua staf Kumpulan Prasarana menjaga kesihatan dan sentiasa berusaha mencari masa untuk bersenam bagi memastikan badan dan minda di tahap kesihatan yang sebaik mungkin.

Beliau berharap pelancaran program Cabaran Prasarana [email protected] itu akan menjadi pemangkin kepada amalan gaya hidup sihat di kalangan warga kerja Kumpulan Prasarana, yang mempunyai kira-kira 10,000 staf termasuk di Pulau Pinang dan Kuantan.

Katanya, tubuh yang sihat akan menghasilkan minda yang segar; sekali gus akan membantu menghasilkan tahap produktiviti yang tinggi dan hasil kerja yang cemerlang, yang mana akan memberi manfaat besar kepada Prasarana dan para pelanggannya.

Turut hadir pada majlis pelancaran berkenaan adalah Ketua Modal Insan Kumpulan Prasarana, Haji Abdul Mutallif Abdul Manaf dan anggota Barisan Kepimpinan Kanan Kumpulan Prasarana yang lain.

Selain menganjurkan aktiviti-aktiviti kecergasan, program ‘[email protected]’ itu akan turut menjadi saluran untuk menyebarkan maklumat terkini mengenai tips kesihatan, diet dan penjagaan makanan dan sesi taklimat kesihatan yang akan diadakan sehingga akhir tahun ini.

Program berkenaan diadakan kerana pihak pengurusan sentiasa mahu memastikan kesihatan dan kesejahteraan staf, yang merupakan aset terpenting Syarikat dan penentu tahap keberkesanan Syarikat dalam merealisasikan misi untuk menyediakan perkhidmatan pengangkutan awam berkelas dunia.

Prasarana berharap melalui program berkenaan, ia akan dapat mengatasi masalah kesihatan yang menjadi ancaman kuat kepada majoriti rakyat Malaysia seperti masalah obesiti dan penyakit-penyakit kronik seperti kencing manis, darah tinggi serta masalah jantung.


Change Location
From
  To
   Save Route
   You can only save routes if you are a member. Sign up now to be able to save up to 10 routes! You can also receive updates and news from MyRapid.
   Save Route
   The route has been saved successfully.
   Route has been Saved
   You have saved this route previously. Please try saving another route.
   You have saved more than 10 Routes.
   Opps! You have saved more than the set 10 routes. Please delete one or more route(s) and try again. Thank you.
   Ooops!
   Generic Popup