On the go and need some assistance? Call our Helpline:
MEDIA RELEASES
DISKAUN 20 PERATUS TAMBANG BRT SUNWAY BERMULA ESOK
Friday 30 November 2018
Kuala Lumpur
KUALA LUMPUR, 30 November – Bermula esok (1 Disember 2018), para pengguna perkhidmatan Bas Rapid Transit (BRT) Laluan Sunway yang menggunakan token dan bayaran tanpa tunai akan menikmati pengurangan tambang sebanyak 20 peratus dari tambang asal yang sedia ada.
1

Rapid Bus Sdn Bhd, selaku pengendali perkhidmatan ini, mengumumkan inisiatif pengurangan tambang berkenaan adalah bagi menghargai pelanggan setia di samping memberi galakan kepada penumpang untuk terus menyokong mengggunakan perkhidmatan pengangkutan awam.

“Walaupun memperkenalkan diskaun ini, Rapid Bus menggalakkan orang ramai untuk menggunakan kad perjalanan Touch ‘n Go untuk penjimatan yang lebih besar sehingga 37 peratus dari tambang asal yang sedia ada,” menurut satu kenyataan media Rapid Bus, sebuah anak syarikat Prasarana Malaysia Berhad.

Menurut kenyataan itu lagi, dengan pengurangan ini, kadar tambang selepas diskaun bagi stesen paling jauh iaitu stesen Sunway- Setia Jaya ke Stesen US7 adalah sebanyak RM4.30 berbanding harga asal RM5.40.

Caj RM0.90 akan dikenakan kepada pengguna yang masuk dan keluar stesen yang sama. Bagi pemegang kad konsesi seperti pelajar, warga emas dan orang kelainan upaya akan terus menikmati diskaun 50% berdasarkan tambang sekarang.

Pengguna boleh menyemak jadual tambang dengan kadar diskaun sebanyak 20 peratus menerusi mesin jualan tiket (TVM) atau layari portal www.myrapid.com.my.

Sebarang pertanyaan, pengguna boleh menghubungi pusat khidmat pelanggan Rapid KL di talian 03-7885 2585 atau berhubung di aplikasi media sosial Rapid KL.

3
Change Location
From
  To
   Save Route
   You can only save routes if you are a member. Sign up now to be able to save up to 10 routes! You can also receive updates and news from MyRapid.
   Save Route
   The route has been saved successfully.
   Route has been Saved
   You have saved this route previously. Please try saving another route.
   You have saved more than 10 Routes.
   Opps! You have saved more than the set 10 routes. Please delete one or more route(s) and try again. Thank you.
   Ooops!
   Generic Popup