On the go and need some assistance? Call our Helpline:
MEDIA RELEASES
Contact Us
If you like to speak to one of our media representative, please do not hesitate to contact us at: 
Group Strategic Communication & Marketing Division

B-20-1, Level 20, Menara UOA Bangsar,
No 5 Jalan Bangsar Utama 1,
59000 Kuala Lumpur.
Tel: +603 2299 1999 ext 1825
Fax: +603 2299 1919

Media Releases

MEDIA RELEASES
Prasarana menawarkan penggunaan aset-aset miliknya untuk menjadi pemacu kepada program imunisasi khususnya di Kuala Lumpur, Selangor, Pulau Pinang dan Pahang.
MEDIA RELEASES
Prasarana di dalam sebuah kenyataan hari ini menerima dengan terbuka keputusan laporan insiden LRT Laluan Kelana Jaya yang membabitkan 2 buah tren LRT pada 24 Mei 2021.
MEDIA RELEASES
Rapid KL menyarankan para penumpang yang menggunakan perkhidmatan LRT Laluan Kelana Jaya pada waktu puncak pagi dan petang 1 Jun; dan waktu puncak petang 3 Jun lepas untuk mendapatkan ujian saringan kesihatan.
MEDIA RELEASES
Prasarana reiterates that it continues to offer support and assistance to all passengers involved in the recent LRT collision incident.
MEDIA RELEASES
Prasarana telah mengatur untuk para penumpang dan anggota keluarga yang terlibat dalam insiden pelanggaran tren LRT pada malam 24 Mei lepas untuk mendapatkan khidmat kaunseling pada bila-bila masa.
MEDIA RELEASES
Rapid KL menyarankan para penumpang yang menggunakan perkhidmatan MRT Laluan Kajang pada waktu puncak petang 27 Mei lepas dari Stesen MRT Bukit Bintang pada pukul 6.40 petang ke Stesen MRT Kajang untuk menjalani ujian saringan kesihatan.
MEDIA RELEASES
Prasarana mengumumkan bahawa perkhidmatan tren dan bas kendalianya akan beroperasi seperti biasa sepanjang PKP 3.0 yang bermula pada 1 Jun ini.
MEDIA RELEASES
Rapid Bus Sdn. Bhd. – anak syarikat Prasarana yang mengendalikan perkhidmatan bas Rapid Kamunting di Perak, hari ini mengumumkan bahawa ia akan menamatkan perkhidmatan berkenaan pada 15 Jun 202.
MEDIA RELEASES
Prasarana menawarkan khidmat kaunseling untuk membantu para penumpang yang mengalami trauma ekoran insiden pelanggaran tren LRT dalam terowong antara stesen KLCC dan Kg Baru pada malam 24 Mei lepas.
MEDIA RELEASES
Rapid Rail Sdn. Bhd. menyarankan para penumpang yang menaiki tren LRT Laluan Kelana Jaya dan MRT Laluan Kajang dari Wangsa Maju pada waktu puncak pagi semalam (28 Mei 2021) untuk membuat saringan kesihatan di pusat kesihatan terdekat jika terdapat gejala berkaitan dengan Covid-19.
MEDIA RELEASES
Susulan insiden membabitkan 2 buah tren LRT pada 24 Mei 2021, Prasarana ingin berkongsi perkembangan terkini penumpang yang dirawat di Hospital Kuala Lumpur.
MEDIA RELEASES
Kerja-kerja pemulihan untuk operasi penuh perkhidmatan LRT Laluan Kelana Jaya diteruskan dengan fokus untuk mengeluarkan kedua-dua tren yang terlibat dalam insiden pada 24 Mei lepas.
MEDIA RELEASES
Susulan pengumuman oleh YB Datuk Seri Ir. Dr. Wee Ka Siong berkenaan insiden membabitkan 2 buah tren LRT semalam, Prasarana memberi jaminan bahawa ia akan memberi kerjasama sepenuhnya kepada Jawatankuasa Siasatan.
MEDIA RELEASES
Prasarana mengumumkan bahawa perkhidmatan LRT Laluan Kelana Jaya beroperasi seperti biasa bermula jam 6.00 pagi ini, disokong oleh perkhidmatan bas perantara percuma (pada waktu puncak).
MEDIA RELEASES
Prasarana akan membuat pelarasan dalam perkhidmatan pengangkutan awam kendaliannya di seluruh negara mulai Selasa 25 Mei 2021.
MEDIA RELEASES
RTS Operations Pte Ltd (RTSO), the operator of RTS Link, announced today that Systems Works on the Johor Bahru-Singapore Rapid Transit System (RTS) Link are progressing well.
MEDIA RELEASES
Prasarana bergandingan dengan pertubuhan bukan kerajaan, Women of Will (WoW) menyampaikan sumbangan Hari Raya bagi menyuntik keceriaan Aidilfitri untuk golongan wanita kesempitan hidup.
MEDIA RELEASES
Prasarana ingin memaklumkan bahawa lima bazar Ramadan Rapid KL yang terletak di dalam Selangor akan ditutup mulai 8 Mei ini.
MEDIA RELEASES
Rapid KL mengumumkan penyusunan semula laluan-laluan bas di Koridor Jalan Ipon dan Jalan Pahang.
MEDIA RELEASES
Operasi Bazaar Ramadan yang dijalankan di Stesen LRT Cempaka, Ampang akan ditutup mulai esok (1 Mei 2021) bagi membendung dan mengawal jangkitan wabak Covid-19, yang semakin meningkat.
MEDIA RELEASES
Prasarana mengumumkan harga baharu bagi Pas Perjalanan Tanpa Had 1-Hari dan 3-Hari, khas buat warganegara Malaysia.
MEDIA RELEASES
Pokok-pokok berisiko tumbang di sepanjang jajaran atas tanah (at grid) untuk Laluan Ampang/Sri Petaling akan ditebang.
MEDIA RELEASES
Rapid KL memohon maaf atas gangguan perkhidmatan LRT Laluan Ampang/Sri Petaling petang ini.
MEDIA RELEASES
Prasarana melancarkan kempen ‘Rapid KL Support Lokal 2.0’ untuk membantu operator dan para peniaga berasaskan makanan di sepanjang laluan pengangkutan kendalian Rapid KL.
MEDIA RELEASES
Diskaun 20 peratus untuk tambang perkhidmatan Bas Rapid Transit – Laluan Sunway (BRT), yang diperkenalkan pada tahun 2018 bagi membantu mengurangkan kos perbelanjaan orang ramai, berakhir hari ini.
MEDIA RELEASES
Pengerusi Kumpulan Prasarana, Dato’ Sri Tajuddin Abdul Rahman hari ini mengadakan lawatan kerja meninjau kemajuan projek LRT3 dan menyatakan rasa puas hati dengan kerja-kerja yang dilaksanakan.
MEDIA RELEASES
Rapid KL akan memperkenalkan dua laluan bas perantara baharu ke stesen-stesen LRT Sri Petaling dan Bandar Puteri Puchong hasil kerjasama Rapid Rail dan Rapid Bus.
MEDIA RELEASES
Prasarana mengumumkan pelantikan Datin Hjh Norlia Hj Noah sebagai Pemangku Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan; berkuatkuasa serta merta.
MEDIA RELEASES
Delegasi KKM melahirkan rasa puas hati dengan langkah-langkah pencegahan yang dilaksanakan di LRT Laluan Ampang/Sri Petaling dan pematuhan di kalangan para penumpangnya.
MEDIA RELEASES
Inisiatif Rapid KL menggunakan Bas Perantara LRT berwarna merah jambu akan diperluaskan lagi kepada 15 laluan tambahan mulai 18 Februari ini ekoran sambutan menggalakkan daripada para pengguna.
MEDIA RELEASES
Rapid Rail Sdn Bhd ingin memaklumkan bahawa terdapat gangguan perkhidmatan LRT Laluan Sri Petaling di antara Stesen Bandar Tasik Selatan ke Stesen Sungai Besi seawal jam 8.55 pagi tadi.
MEDIA RELEASES
Gangguan perkhidmatan LRT Laluan Sri Petaling di antara Stesen Putra Heights ke Stesen Taman Perindustrian Puchong adalah disebabkan oleh gangguan bekalan kuasa eletrik.
MEDIA RELEASES
Prasarana announced that it will be lodging a report with the MACC and CCM following the findings of its audit and forensic investigations over its involvement in the MMMSL Project in Saudi Arabia.
MEDIA RELEASES
Para pegawai dan staf yang mempunyai kontak rapat dengan Pengerusi Kumpulan Prasarana, telah diarahkan mengambil ‘swab test’ untuk pemeriksaan COVID-19.
MEDIA RELEASES
Prasarana menyifatkan sebuah laporan berita thevibes.com sebagai mengelirukan dengan menyiarkan foto tidak bertarikh, memaparkan keadaan penumpang di dalam sebuah monorel.
MEDIA RELEASES
Penebusan untuk pakej ‘My30 Plus30' yang dibuka semalam di Stesen LRT KL Sentral dan Hab Bas Rapid KL Pasar Seni, mendapat sambutan baik dengan sebanyak 1,283 penebusan dibuat semalam.
MEDIA RELEASES
Perkhidmatan rel urban dan bas henti-henti kendalian Prasarana akan tetap beroperasi daripada pukul 6 pagi hingga tengah malam ketika arahan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dikuatkuasakan.
MEDIA RELEASES
Inisiatif penjimatan hebat melalui penggunaan pas perjalanan tanpa had My30, dipanjangkan ke Pulau Pinang dan Pahang.
MEDIA RELEASES
Seorang pegawai stesen LRT, yang bertugas di Stesen Bandaraya, telah disahkan positif COVID-19 dua hari lepas dan kini menjalani rawatan di Hospital Sungai Buloh, Selangor.
MEDIA RELEASES
Menyahut seruan Kerajaan, Prasarana menganjurkan satu inisiatif khas untuk membantu kontraktor tempatan.
MEDIA RELEASES
Kempen ‘My30 Plus30 - Beli 1, Percuma 1’ mendapat sokongan memberangsangkan dengan lebih 1,400 sudah mendaftar pada jualan hari pertama.
MEDIA RELEASES
Perkhidmatan monorel Rapid KL terganggu pagi ini apabila satu tayar yang digunakan oleh satu tren empat gerabak telah meletup dan terbakar.
MEDIA RELEASES
Bermula 21 Disember 2020, Prasarana membuka tawaran istimewa kempen ‘My30 Plus30 - Beli 1, Percuma 1’ untuk pembelian pas perjalanan tanpa had My30.
MEDIA RELEASES
Prasarana melancarkan aplikasi perancang perjalanan PULSE bermula dengan perkhidmatan rel dan bas Rapid KL di Lembah Klang dan Selangor, sebelum dikembangkan kepada perkhidmatan bas Rapid Penang dan Rapid Kuantan pada pertengahan tahun depan.
MEDIA RELEASES
Prasarana menerima kunjungan hormat daripada Senator Ras Adiba Radzi untuk mendengar taklimat mengenai kemudahan-kemudahan yang disediakan bagi golongan kurang upaya.
MEDIA RELEASES
Rapid Bus Sdn. Bhd melaksanakan penyusunan semula laluan-laluannya bagi mengoptimakan sumber dan aset khususnya dengan pelbagai cabaran dan kekangan akibat penularan pandemik COVID-19.
MEDIA RELEASES
Rapid Bus akan memulakan perkhidmatan percubaan van perantara LRT bagi laluan T252 dari PPR Sungai Bonus ke LRT Wangsa Maju (melalui PPR Desa Rejang) dari 16 November 2020 sehingga 16 Mac 2021.
MEDIA RELEASES
Rapid Rail Sdn Bhd selaku pengendali perkhidmatan MRT Laluan Kajang ingin memaklumkan terdapat gangguan perkhidmatan bagi Laluan MRT Kajang seawal jam 2:07 pagi tadi.
MEDIA RELEASES
Pas perjalanan tanpa had My30 akan mula diperkenalkan untuk perkhidmatan bas Rapid Penang dan Rapid Kuantan mulai 1 Januari 2021.
MEDIA RELEASES
Rapid KL mengumumkan perubahan untuk Laluan bas T756 dan T221 berkuatkuasa pada 1 Januari 2021.
MEDIA RELEASES
Bersempena sambutan Hari OKU Kebangsaan, golongan Orang Kurang Upaya (OKU) boleh menggunakan perkhidmatan tren Rapid KL secara percuma pada 5 dan 6 Disember ini.
MEDIA RELEASES
Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Utama Hj. Sulaiman Md Ali hari ini melancarkan program Promosi Pelancongan Melaka, yang menggunakan tren LRT Rapid KL sebagai platform pengiklanan
MEDIA RELEASES
Meraikan sambutan Hari Kemerdekaan ke-63, Prasarana melancarkan ‘Projek Sejahtera 2020’ sebagai usaha menyuburkan semangat patriotism dan cintakan negara di kalangan rakyat di samping menghayati kembali prinsip-prinsip Rukun Negara.
MEDIA RELEASES
Rapid Bus Sdn Bhd pada hari ini mengumumkan ketersediaan maklumat sebenar (real-time) lokasi bas menerusi aplikasi Moovit, yang berupaya memanfaatkan ribuan pengguna perkhidmatan bas awam di Lembah Klang dan Selangor.
MEDIA RELEASES
After a strong performance in 2019, which saw Prasarana Malaysia Berhad recording a historic RM 1.051 billion in revenue, the first half of 2020 proves to be a huge challenge due to COVID-19 pandemic.
MEDIA RELEASES
As project owner for LRT Line 3 (LRT3), Prasarana has instructed its main contractor to immediately conduct a comprehensive investigation on what caused the sinkhole on Jalan Langat and Jalan Johan Setia stretch here during a boring piling for the LRT3 project yesterday.
MEDIA RELEASES
Rapid KL meraikan ulang tahun ketiga operasi MRT Laluan Kajang dengan keyakinan tinggi bahawa ia mampu bangkit daripada impak buruk penularan wabak COVID-19
MEDIA RELEASES
27 set tren baru empat-gerabak Bombardier Innovia Metro 300 akan dibekalkan secara berperingkat mulai bulan depan untuk kegunaan LRT Laluan Kelana Jaya.
MEDIA RELEASES
Tiga stesen MRT Laluan Kajang akan ditutup pada enam hujung minggu (Sabtu dan Ahad) dalam bulan Julai, Ogos dan September untuk kerja-kerja migrasi yang berkaitan dengan kerja pemindahan.
MEDIA RELEASES
Perkhidmatan monorel Rapid KL akan memperkenalkan set tren empat-gerabak yang keenam pada awal tahun depan.
MEDIA RELEASES
Prasarana Malaysia Berhad (Prasarana) mengumumkan diskaun tambahan untuk Pas MyCity, pas perjalanan tanpa had 1 hari dan 3 hari untuk semua perkhidmatan rel dan BRT Rapid KL.
MEDIA RELEASES
Kumpulan Prasarana memperbaharui komitmen untuk berganding bahu dengan Kerajaan dalam usaha membantu merangsang pembangunan ekonomi negara dan kesejahteraan rakyat untuk bangkit selepas tamparan daripada implikasi wabak COVID-19.
MEDIA RELEASES
Pengerusi Kumpulan Prasarana hari ini meneruskan program familarisasi tugas dengan lawatan kerja ke Depoh LRT Laluan Kelana Jaya.
MEDIA RELEASES
Three stations of the MRT Kajang Line will be closed on the weekend of 27 and 28 June 2020 for works on the new MRT Putrajaya Line.
MEDIA RELEASES
apid Bus melancarkan aplikasi khas Google Transit yang bakal memanfaatkan ribuan pengguna perkhidmatan bas awam di Lembah Klang dan Selangor.
MEDIA RELEASES
Kad perjalanan tanpa had My30 yang menawarkan perjalanan tanpa had RM30 untuk tempoh 30 hari dan bakal bermula pada Isnin ini.
MEDIA RELEASES
Pengerusi Kumpulan Prasarana meninjau perkembangan Projek Pembangunan Berorientasikan Transit (TOD), Ara Sentral di Ara Damansara
MEDIA RELEASES
Dato’ Sri Haji Tajuddin Abdul Rahman membuat lawatan kerja ke Depoh MRT Sungai Buloh – Kajang (MRT SBK) hari ini dan menyuarakan rasa puas hati dengan operasi perkhidmatan rel berkenaan.
MEDIA RELEASES
Pengerusi Kumpulan Prasarana membuat lawatan kerja ke BRT Laluan Sunway sambil mengedarkan bingkisan Aidil Fitri kepada semua staf.
MEDIA RELEASES
Prasarana mengumumkan pelantikan Dato’ Sri Haji Tajuddin Abdul Rahman sebagai Pengerusi Kumpulan; berkuatkuasa 11 Mei 2020.
MEDIA RELEASES
Para pengguna My100 dan My50 yang telah tamat tempoh boleh memperbaharui pas mereka bermula esok, 4 Mei hingga 31 Mei 2020.
MEDIA RELEASES
Perkhidmatan rel urban dan bas henti-henti di Lembah Klang dan negeri-negeri lain serta perkhidmatan Rapid Ferry, akan beroperasi mengikut waktu normal daripada pukul 6 pagi sehingga tengah malam mulai Isnin ini.
MEDIA RELEASES
Perubahan waktu operasi petang perkhidmatan rel sepanjang bulan Ramadhan tahun ini bermula esok (24 April 2020)
MEDIA RELEASES
Penutupan sementara kesemua pintu keluar atau masuk di Plaza Stesen LRT Masjid Jamek (bersebelahan OCBC Bank dan Bank Muamalat) dari 16 April hingga 28 April 2020.
MEDIA RELEASES
Prasarana will be implementing limited public transport services beginning 25 March 2020.
MEDIA RELEASES
In line with the on-going strict Movement Control Order (MCO) and in protecting the well-being of our staff, Rapid KL has revised the train and bus frequencies as approved by relevant authorities.
MEDIA RELEASES
Following the Movement Control Order to mitigate the spread of the COVID-19, Prasarana Malaysia Berhad (Prasarana) will close the MyRapid Concession Card and Bus Customer Service counters at Pasar Seni from today, 20 March 2020.
MEDIA RELEASES
Didapati jumlah penumpang yang menggunakan pengangkutan awam telah berjaya dikurangkan secara ketara.
MEDIA RELEASES
Rapid KL will revise its train service to 10-minute frequency, from 6.00am to 12.00am daily, including public holidays from 20 March 2020 to 31 March 2020.
MEDIA RELEASES
Perintah pergerakan terhad selama 14 hari; semua perkhidmatan tren dan bas akan beroperasi seperti biasa.
MEDIA RELEASES
Rapid KL has taken additional measures to minimise risk of exposure to Coronavirus to safeguard the well-being of its staff and guests.
MEDIA RELEASES
Waktu perkhidmatan dilanjutkan sempena Ambang Tahun Baru 2020 pada 31 Disember 2019
MEDIA RELEASES
Prasarana memberikan perjalanan percuma untuk para pemegang kad OKU bersama-sama seorang pembantu menggunakan perkhidmatan rel Rapid KL – LRT, MRT dan monorel - untuk dua hari
MEDIA RELEASES
Mantan Hakim Besar Malaya, Tan Sri Datin Paduka Zaharah binti Ibrahim dilantik sebagai Pengerusi Kumpulan Prasarana.
MEDIA RELEASES
Perkhidmatan LRT Kelana Jaya mengalami gangguan ekoran satu jentera penyelenggaraan tergelincir di antara stesen Jelatek dan Datuk Keramat
MEDIA RELEASES
Lanjutan waktu perkhidmatan di Stesen LRT Bukit Jalil pada 19 November 2019 (Selasa), sehingga jam 1.00 pagi.
MEDIA RELEASES
Rapid KL melanjutkan waktu perkhidmatan di Stesen LRT Bukit Jalil pada 2 Nov 2019
MEDIA RELEASES
Perkhidmatan bas percuma Laluan Biru Firus memulakan operasi hari ini
MEDIA RELEASES
YB Loke menyuarakan rasa puas hati dengan projek percubaan yang dijalankan oleh Rapid Bus
MEDIA RELEASES
Prasarana was honoured with the Gold Medal Asia Pacific Quality Organisation (APQO) Class Awards,
MEDIA RELEASES
Rapid KL menyediakan perkhidmatan bas perantara khas untuk ke Litar Antarabangsa Sepang (SIC)
MEDIA RELEASES
Rapid KL mengumumkan percubaan bagi perkhidmatan bas Perantara LRT Laluan T792.
MEDIA RELEASES
Prasarana dan KBS meningkatkan lagi kerjasama bagi melahirkan lebih ramai pelajar yang berkemahiran tinggi
MEDIA RELEASES
Prasarana has been honoured as Industry Champions of the Year at the 2019 ACES Awards
MEDIA RELEASES
Kemasukan dua tren empat-gerabak itu meningkat jumlah tren yang digunakan untuk laluan KL Monorel
MEDIA RELEASES
Rapid KL menyambut baik inisiatif kumpulan komuniti
MEDIA RELEASES
Projek eksperimen Rapid KL menggunakan bas midi di laluan T304
MEDIA RELEASES
Trial to run for three months from 1st September
MEDIA RELEASES
Beberapa perkhidmatan rel dan bas di bawah kendalian Rapid KL akan dilanjutkan
MEDIA RELEASES
Prasarana mengajak semua para penumpang bersama-sama menyanyikan lagu kebangsaan ‘Negaraku’.
MEDIA RELEASES
Rapid KL would like to provide clarification and clear the confusion caused by using the term "mini buses" in describing its experimental project for Route T300
MEDIA RELEASES
STEM has successfully completed its first round today at Kompleks Rapid Bus Cheras Selatan with the first theme; Science
MEDIA RELEASES
Rapid Rail has set up an investigation committee in regard to an incident
MEDIA RELEASES
Pas Mutiara boleh digunakan sepenuhnya mulai 1 September 2019
MEDIA RELEASES
Prasarana listed as one of the recipients for Asia’s Best Employer Brand Awards
MEDIA RELEASES
Prasarana IMS initiative recognised by MBOR
MEDIA RELEASES
Rapid Rail Sdn Bhd apologise for the anxiety and the inconvenience caused to our customers earlier today
MEDIA RELEASES
The aim to increase the connectivity and seamless travel for the passengers
MEDIA RELEASES
Prasarana terus diberikan kepercayaan untuk mengendalikan perkhidmatan bas percuma Go KL
MEDIA RELEASES
Integrated Management System (IMS) certification; covering five key ISOs
MEDIA RELEASES
Track upgrading works has been successfully completed on 9 June 2019
MEDIA RELEASES
Gangguan Perkhidmatan Di LRT Laluan Kelana Jaya (KLCC-Kg Baru)
MEDIA RELEASES
Hargai warga kota yang bekerja hingga lewat petang dan kemungkinan tidak sempat berbuka puasa
MEDIA RELEASES
Three stations will be temporary closed from 6.00 am to 9.00 am on Sunday of 9, 16 and 23 June 2019
MEDIA RELEASES
Prihatin terhadap golongan autisme dan selaras dengan visinya ‘Connectivity and Mobility for All’
MEDIA RELEASES
Kami ngin memohon maaf di atas kesulitan yang dihadapi oleh pengguna pagi tadi.
MEDIA RELEASES
Prasarana has introduced special MyCity 1-day and 3-day passes beginning today, 22 April 2019
MEDIA RELEASES
Rapid Rail memohon maaf kepada pengguna MRT yang terjejas pada petang semalam.
MEDIA RELEASES
Ninja Van today announced its partnership with Prasarana Malaysia Berhad (Prasarana)
MEDIA RELEASES
Rapid KL is implementing full electronic payment for all its routes
MEDIA RELEASES
Bas Rapid KL Laluan 170 telah terlibat dalam satu kemalangan di Sentul tengahari ini.
MEDIA RELEASES
Prasarana dan Scomi hari ini menandatangani perjanjian untuk memperoleh 7 set tren 4-gerabak baharu
MEDIA RELEASES
Program Khas Cuti Sekolah – Perjalanan ke Dunia Prasarana
MEDIA RELEASES
LRT3 project, which has been a subject of huge debate in mid-2018, is firmly back on track
MEDIA RELEASES
Rapid Rail apologises to commuters for the inconvenience caused over the temporary service disruption
MEDIA RELEASES
Penumpang hari ini dihiburkan dengan persembahan istimewa tarian singa di dalam tren
MEDIA RELEASES
Fully cashless payment system on all its MRT Feeder buses from this Friday
MEDIA RELEASES
Rapid KL bus services – will now launch the Damansara and Old Klang Road corridors
MEDIA RELEASES
Inisiatif untuk mencegah kes pencerobohan dan membenteras kes kecurian kabel dan aset-aset
MEDIA RELEASES
Rapid KL has expressed apology over yesterday’s incident
MEDIA RELEASES
Perkhidmatan selama dua hari ini akan bermula pada 20 Januari hingga 21 Januari 2019.
MEDIA RELEASES
Kami ingin memohon maaf kepada pengguna yang mengalami kelewatan jadual perjalanan pada pagi ini.
MEDIA RELEASES
Bus service will be restructuring its bus routes along the Cheras and Sg Besi corridors beginning today
MEDIA RELEASES
Rapid Ferry is extending its student concession card to all under 21 years including foreign students
MEDIA RELEASES
Pas perjalanan tanpa had My100 dan My50 sudah boleh digunakan sepenuhnya mulai hari ini.
MEDIA RELEASES
Rapid KL akan melanjutkan waktu perkhidmatan sempena Ambang Tahun Baru 2019 malam esok
MEDIA RELEASES
A temporary disruption of the LRT Kelana Jaya Line
MEDIA RELEASES
Rapid KL noted the frustration faced by the vehicle owners involved in the traffic incident.
MEDIA RELEASES
Prasarana mengorak langkah bagi membina satu era dengan pelan transformasi 5-tahun
MEDIA RELEASES
Majlis menonton perlawanan akhir pusingan kedua Piala AFF Suzuki 2018 di Dataran Merdeka
MEDIA RELEASES
Peminat disaran menggunakan perkhidmatan LRT dan MRT untuk perjalanan mudah, selesa dan selamat.
MEDIA RELEASES
Kerosakan komponen penyambungan kabel bekalan kuasa
MEDIA RELEASES
Rapid Rail dan Rapid Bus akan terus memantapkan usaha meningkatkan tahap perkhidmatan dan fasiliti
MEDIA RELEASES
Tun Dr Mahathir Mohamad hari ini melancarkan pas perjalanan tanpa had My100 dan My50
MEDIA RELEASES
Bas Rapid Transit Laluan Sunway - token dan bayaran tanpa tunai akan menikmati diskaun 20%
MEDIA RELEASES
LRT di Stesen Bukit Jalil akan dilanjutkan sebagai sokongan kepada para peminat bola sepak tempatan
MEDIA RELEASES
Rapid Bus mengumumkan langkah untuk menamatkan penggunaan MYRAPID BUS 30 pada akhir tahun ini.
MEDIA RELEASES
Perlawanan penting Malaysia menentang Myanmar dalam Piala Suzuki Persekutuan Bolasepak Asia (AFF)
MEDIA RELEASES
Stesen integrasi Pasar Seni menjadi saksi kepada pelancaran kempen nasional ‘Buy Malaysia’s First’
MEDIA RELEASES
Perkhidmatan bas perantara percuma ke stesen-stesen yang terjejas semasa penutupan
MEDIA RELEASES
Kadar tambang untuk perkhidmatan BRT akan diturunkan sebanyak 20 peratus mulai 1 Disember
MEDIA RELEASES
108 bas diperuntukkan untuk program ini
MEDIA RELEASES
Train 05 encountered technical failure after one of its rim was detached due to a broken stud bolt.
MEDIA RELEASES
Rapid KL akan menyediakan perkhidmatan bas perantara khas bagi memastikan keselesaan perjalanan
MEDIA RELEASES
Perjalanan sehala percuma menaiki LRT dan MRT ke stesen LRT Bukit Jalil esok
MEDIA RELEASES
The lift at Pusat Bandar Puchong LRT station will be back in operations tomorrow.
MEDIA RELEASES
Rapid KL akan memberi kerjasama penuh kepada polis
MEDIA RELEASES
YB Anthony Loke mencari penyelesaian cabaran pengguna perkhidmatan monorel sekarang
MEDIA RELEASES
Rapid Rail ingin memohon maaf kepada pengguna yang mengalami kelewatan jadual perjalanan
MEDIA RELEASES
YB Anthony Loke Siew Fook hari ini meluangkan masa daripada jadual ketat harian beliau
MEDIA RELEASES
Car sharing startup SOCAR and Prasarana Malaysia Berhad (Prasarana)
MEDIA RELEASES
Demi keselesaan penumpang, para jurutera Rapid KL bertungkus lumus sehingga 4 pagi ini.
MEDIA RELEASES
Laluan Monorel tidak mempunyai apa kaitan dengan program anjuran pertubuhan ‘Who is Hussin’
MEDIA RELEASES
Lebih 2,000 peserta daripada pelbagai kaum hari ini menaiki tren sambil memperagakan kain sarung
MEDIA RELEASES
Rapid KL akan melanjutkan waktu operasi Stesen LRT Bukit Jalil pada 15 dan 16 September 2018.
MEDIA RELEASES
Prasarana said the three-man executive team had been appointed by the Ministry of Finance
MEDIA RELEASES
Waktu operasi perkhidmatan LRT, MRT, dan bas di beberapa stesen terpilih akan dilanjutkan pada malam ini.
MEDIA RELEASES
90 stesen LRT akan mempunyai mesin pintar layan diri tanpa tunai Iris 100Yen Express
MEDIA RELEASES
Pasukan khas bagi mengendalikan tuntutan insurans susulan daripada insiden
MEDIA RELEASES
Commuters can conveniently pick up your favourite novels for your free-reading at selected Rapid KL LRT stations
MEDIA RELEASES
Rapid Rail akan mengadakan latihamal simulasi berskala besar bermula tengah malam esok
MEDIA RELEASES
PINTAR formerly known as Rapid Rail Academy, has added three new strategic partners
MEDIA RELEASES
Seorang lelaki berbangsa India yang menceroboh Stesen LRT Pusat Bandar Puchong semalam.
MEDIA RELEASES
Perkhidmatan bas Rapid Manjung akan diteruskan sehingga diberitahu kelak.
MEDIA RELEASES
Prasarana akan memberi kerjasama sepenuhnya kepada SPRM
MEDIA RELEASES
Pihak Lembaga yakin dengan Masnizam, dan kepimpinan beliu dalam menguruskan Prasarana.
MEDIA RELEASES
The RM10 billion Government Guarantee which was approved on 30 March 2015.
MEDIA RELEASES
Pengurusan Prasarana telah mula untuk mengurangkan kos projek tersebut semenjak Februari 2018
MEDIA RELEASES
Kami memperkenalkan pendaftaran kad konsesi MyRapid TnG secara atas talian.
MEDIA RELEASES
Rapid KL kini menganjurkan Klinik Al Fatihah di Stesen LRT Masjid Jamek
MEDIA RELEASES
Prasarana International Training Academy of Rail’ atau PINTAR
MEDIA RELEASES
Perkhidmatan feri Pulau Pinang akan diambilalih secara rasmi oleh Rapid Ferry mulai 1 Mei 2018
MEDIA RELEASES
Sistem PIES (Platform Intrusion Emergency Stop) yang dipasang di platform stesen LRT Laluan Kelana Jaya
MEDIA RELEASES
Prasarana today penned agreements with Amantronic Sdn Bhd and LCE Resources Sdn Bhd
MEDIA RELEASES
Effective 2 April 2018, the shuttle bus service for the KL Monorail Line would only operate during the morning and evening peak hours
MEDIA RELEASES
Kita adalah satu pasukan. Anda semua adalah rakan sepasukan saya ; dan saya adalah rakan sepasukan anda.
MEDIA RELEASES
The third time the MRT feeder bus services take over routes operated by Rapid KL stage bus services
MEDIA RELEASES
54 pemandu tren telah tamat mengikuti program latihan dan respons yang diberikan oleh kesemua mereka adalah amat baik
MEDIA RELEASES
Para peminat bola sepak: penyokong-penyokong Kuala Lumpur dan Selangor digalakkan untuk menggunakan perkhidmatan MRT Laluan Sungai Buloh – Kajang (MRT SBK)
MEDIA RELEASES
Qualified commuters need not travel to Pasar Seni bus hub anymore in applying for their MyRapid Touch ‘n Go Concession Cards.
MEDIA RELEASES
Stesen LRT Kelana Jaya akan dibuka semula kepada pengguna pada 6 pagi esok.
MEDIA RELEASES
Stesen LRT Kelana Jaya ditutup buat sementara waktu atas sebab faktor keselamatan berikutan hujan lebat
MEDIA RELEASES
Suspek berjaya dikesan di Stesen Monorel Imbi sekitar jam 1.35 petang Sabtu ketika sedang keluar daripada tren
MEDIA RELEASES
Prasarana hari ini mengadakan solat hajat bagi mendoakan kejayaan berterusan untuk Syarikat
MEDIA RELEASES
Rapid KL is introducing a special edition MyRapid Touch ‘n Go (MyRapid TnG) card, which comes as a travel guide for commuters
MEDIA RELEASES
Rapid KL Extends LRT services at Gombak station and special bus shuttle services in conjunction of Thaipusam celebrations
MEDIA RELEASES
Rapid KL Monorail Line has temporarily suspended the operations of its four-car train sets
MEDIA RELEASES
Puan Masnizam Hisham berazam untuk terus meneruskan tradisi kecemerlangan yang dilaksanakan oleh Dato’ Sri Azmi Abdul Aziz
MEDIA RELEASES
Prasarana has rolled out its first newly ‘married’ four-car train set was assembled from its previous two-car sets under the company’s Mid-Life Refurbishment (MLR) Project.
MEDIA RELEASES
Perbadanan Produktiviti Malaysia (MPC) menjalankan audit Sistem Amalan Persekitaran Berkualiti QE/5S ke atas stesen-stesen dan fasiliti-fasiliti
MEDIA RELEASES
Pensijilan ISO 9001:2015 yang diterima oleh Rapid Rail hari ini tidak akan terhasil tanpa wujudnya komitmen tinggi
MEDIA RELEASES
Pasangan Diraja Selangor ini menaiki LRT dari Stesen Glenmarie menuju Stn KL Sentral - Stesen Muzium Negara - Stesen MRT Stadium Kajang.
MEDIA RELEASES
Pemandu tren Saravan Subramaniam, yang dijulang sebagai wira kerana tindakan pantasnya membantu menggelakkan kegelinciran tren
MEDIA RELEASES
The Prasarana Malaysia Berhad Auxiliary Police has successfully caught 21 of the 22 suspects involved in sexual harassment incidents reported to them this year.
MEDIA RELEASES
Siti Shafinaz, atau lebih mesra dengan panggilan nama Finaz sahaja, program berkenaan akan diteruskan di Stesen MRT Muzium Negara pada Ahad depan (24 Disember) dengan konsep yang sama.
MEDIA RELEASES
Promosi mengenai iklan mengenai temuduga terbuka itu telah diwar-warkan melalui sosial media khususnya melalui Facebook MyRapid
MEDIA RELEASES
Prasarana Malaysia Berhad has been honoured by the distinguished European Society for Quality Research (ESQR)
MEDIA RELEASES
Rapid Bus is expanding further is services in Perak by introducing of a new service today between Nibong Tebal in Penang to Parit Buntar.
MEDIA RELEASES
Latihamal simulasi itu adalah penting untuk menguji dan menilai keberkesanan prosedur piawaian operasi atau „standard operating procedure‟ (SOP).
MEDIA RELEASES
At 11pm tomorrow (Saturday, 2 December) to accommodate track upgrading works between Chan Sow Lin Station and Miharja Station
MEDIA RELEASES
Rapid Bus Sdn Bhd will introduce five new MRT feeder bus routes today in addition to extending the coverage of an existing route
MEDIA RELEASES
Witnessed by Prasarana President and Group CEO, Dato’ Sri Azmi Abdul Aziz and UiTM Board member, Dato’ Mohd Zaini Hassan, the signing ceremony was held at the Chancellery Office at UiTM Main campus in Shah Alam.
MEDIA RELEASES
Prasarana memperketatkan lagi proses dan prosedur dalam pentadbirannya di samping memantapkan Perakuan Bersumpah kepada vendor dan pembekal.
MEDIA RELEASES
Kami terpaksa mengeluarkan kenyataan ini kerana terdapat banyak fakta yang tidak tepat telah dilaporkan media berdasarkan kepada komen dan pandang yang dikeluarkan pelbagai pihak.
MEDIA RELEASES
Rapid KL telah menjalankan operasi secara besar-besaran bagi mengesan penyalahgunaan kad konsesi MyRapid dikalangan pengguna rel dan bas
MEDIA RELEASES
Prasarana telah berjaya menggondol Anugerah Utama “The Malaysia HR Awards 2017” bagi kategori Majikan Pilihan “Employer of Choice”.
MEDIA RELEASES
YB Khairy dan Dato’ Sri Azmi turut melancarkan bas-bas khas Rapid KL yang dibaluti dengan elemen-elemen promosi TN50 sebagai sokongan Kumpulan Prasarana
MEDIA RELEASES
SMILE – singkatan kepada Senyuman Mesra & Ikhlas, Layanan Efisien – adalah inisiatif terbaru di bawah program Budaya Layanan Cemerlang
MEDIA RELEASES
Rapid KL akan melanjutkan operasi perkhidmatan tren dan BRT Sabtu ini (28 Oktober) bersempena dengan program [email protected] Lumpur
MEDIA RELEASES
Bagi pihak Rapid Rail, saya mengucapkan terima kasih kepada SPAD atas pengiktirafan kepada kami pada majlis LPT Gala Dinner & Industri Award 2017 pada Ahad lepas
MEDIA RELEASES
Ensuring convenience for the fans, the bus tickets are already on sale at key LRT stations for the service, which will commence from Friday (27 October) to Sunday on October 29
MEDIA RELEASES
Prasarana and GreenTech Malaysia today announced a five-year collaboration in spearheading the development of public transport and advancement of green technology in Malaysia
MEDIA RELEASES
Pelarasan untuk laluan-laluan bas 400, 401 dan 450, yang turut menjadikan Stesen MRT Taman Mutiara sebagai salah satu daripada perhentiannya, bermula pada 22 September
MEDIA RELEASES
Prasarana Malaysia Berhad (Prasarana) hari ini melancarkan program khas ‘[email protected]’ atau [email protected] sebagai satu strategi utama dalam pembinaan modal insan
MEDIA RELEASES
Dato’ Ir. Zohari Sulaiman said that the five four-car monorail train sets would be injected into service in stages by this year end
MEDIA RELEASES
Perkhidmatan bas khas itu akan beroperasi selama tiga hari berturut-turut mulai Jumaat ini (29 September) untuk 2017 Formula 1 Petronas Malaysia Grand Prix
MEDIA RELEASES
Rapid KL menyediakan perkhidmatan khas rel dan bas bersempena dengan acara penutup temasya sukan dan Ambang Merdeka esok (30 Ogos)
MEDIA RELEASES
Sambutan baik dan sokongan padu orang ramai, terutamanya pengguna rel bandar di Lembah Kelang, semenjak perkhidmatan MRT Laluan Sungai Buloh – Kajang dibuka sepenuhnya pada 17 Julai 2017
MEDIA RELEASES
Prasarana has launched a special travel guide to provide fans a hassle-free travelling experience to enjoy the Games
MEDIA RELEASES
Prasarana Malaysia Berhad (Prasarana) yesterday hosted Prince Abdullah bin Bandar bin Abdul Aziz, the deputy governor of the Makkah region
MEDIA RELEASES
Kumpulan terakhir staf Prasarana Malaysia Berhad (Prasarana) seramai 53 orang untuk menyokong operasi tren haji Al Mashaaer Al Mugaddassah Metro Southern Line (MMMSL) berlepas
MEDIA RELEASES
Para peminat sukan acara pembukaan temasya Sukan SEA ke 29 di Stadium Nasional Bukit Jalil dinasihatkan untuk menggunakan perkhidmatan LRT dan bas Rapid KL.
MEDIA RELEASES
Para peminat yang berkunjung ke gelanggang pertandingan Sukan SEA ke 29 khususnya Bandaraya Sukan Bukit Jalil dinasihatkan untuk menggunakan mod tanpa tunai
MEDIA RELEASES
Rapid Rail akan terus meningkatkan inisiatif bagi memastikan keselesaan dan keselamatan golongan orang kelainan upaya (OKU)
MEDIA RELEASES
Noeh Niqman Zainal Abidin berkata tempoh 27 hari yang bakal beliau harungi di Tanah Suci bakal menjadi hari-hari paling bahagia dalam karier pekerjaannya
MEDIA RELEASES
Rapid KL is providing special shuttle bus service in support of its monorail service, which is currently only operating with two-car train sets, up to 10pm on weekdays
MEDIA RELEASES
Program Kad Identiti Kapten Bas sebagai satu lagi inisiatif untuk meningkatkan lagi keyakinan orang ramai untuk menggunakan perkhidmatan bas
MEDIA RELEASES
Foreign Ambassadors and High Commissioners to experience the newly-launched MRT and connectivity of Greater Kuala Lumpur.
MEDIA RELEASES
Rapid Rail has come in support of the hugely-popular KL Car Free Morning programme by allowing full size bicycles on the LRT on the days of the event.
MEDIA RELEASES
YABhg Tun Abdullah bersama isteri telah melawat persiapan Sukan Sea 2017 di Kompleks Sukan Bukit Jalil dengan menaiki perkhidmatan LRT dari Stesen Hang Tuah ke Stesen Bukit Jalil
MEDIA RELEASES
To announce the award of the Light Rail Vehicle work package to CRRC ZELC – Siemens Limited China – Tegap Dinamik Sdn Bhd Consortium for the LRT3 project
MEDIA RELEASES
Prasarana terus menggiatkan usaha sebagai persiapan menjelang bermulanya operasi tren haji Al Mashaaer Al Mugaddassah Metro Southern Line (MMMSL)
MEDIA RELEASES
More than 60,000 were concession cards for senior citizens, students and people with disability (OKU), Prasarana Malaysia Berhad (Prasarana) said in a statement today.
MEDIA RELEASES
Padang parkir kenderaan di Kompleks Sukan Negara Bukit Jalil ditutup sepanjang bulan Ogos mulai hari ini.
MEDIA RELEASES
A special mobile number +6010 766 4472 has been created for commuters to share images and feedback of their travel experience and encounters while taking the LRT, MRT, and monorail services.
MEDIA RELEASES
It is not just more convenient, it will also allow commuters to save as well. More importantly, you do not need to queue at the TVMs and save more time.
MEDIA RELEASES
Daily ridership for the MRT Sungai Buloh – Kajang Line (MRT SBK) has surpassed the 140,000-mark with yesterday’s figures registering a total of 142,313 passengers
MEDIA RELEASES
The MyRapid Card migration exercise, which is scheduled to ‪end tomorrow (‪15 July), has been extended until the end of the month ‪on 31 July.
MEDIA RELEASES
The migration to the new MyRapid TnG cards is to facilitate seamless travel on all Rapid KL networks including Phase Two of the MRT Sungai Buloh – Kajang Line
MEDIA RELEASES
Rail commuters on wheel chairs are strongly advised to seek assistance from station staff when traveling at station platforms
MEDIA RELEASES
Another MyRapid concession card migration centre has been set-up at the Sri Rampai LRT Station, bringing the total MyRapid concession card migration centre to four.
MEDIA RELEASES
Persiapan Prasarana bagi semakin rancak dengan penghantaran kumpulan kedua Kapten tren seramai 49 orang di Lapangan Terbang Antarabangsa KL (KLIA), Sepang hari ini
MEDIA RELEASES
Bermenukan rendang daging unta dan nasi impit untuk juadah Hari Raya, warga kerja Prasarana yang bertugas untuk operasi tren haji MMMSL
MEDIA RELEASES
Berjauhan daripada isteri dan anak pada Hari Lebaran buat pertama kali adalah cabaran baru yang terpaksa dihadapi oleh Nasrul Hakim Mohd Ramly.
MEDIA RELEASES
Pemegang kad konsesi MyRapid kini boleh menukar kad konsesi mereka di stesen LRT Subang Jaya dan LRT Awan Besar
MEDIA RELEASES
Pemegang kad konsesi MyRapid boleh menukar kad konsesi mereka di pusat penukaran tambahan di Stesen LRT Subang Jaya dan Stesen LRT Awan Besar
MEDIA RELEASES
Warga kerja MMMSL diingatkan sentiasa bersedia untuk apa jua cabaran bagi memastikan perkhidmatan tren haji itu berjalan lancar dan cemerlang.
MEDIA RELEASES
With the full opening of the MRT Sungai Buloh – Kajang Line on July 17, MyRapid card users are requested to change their cards to the new MyRapid Touch ‘n Go (TnG) cards
MEDIA RELEASES
2,600 warga kerja Kumpulan Prasarana hari ini menghadiri program khas ‘Sepetang Bersama YAB Perdana Menteri’
MEDIA RELEASES
Prasarana is seeking patience and understanding from its customers in view of current challenges in services
MEDIA RELEASES
Rapid KL membuka satu klinik khas di Stesen LRT Masjid Jamek untuk memantapkan bacaan surah Al Fatihah
MEDIA RELEASES
Latihamal pelan tindakan kecemasan (ERP) di Stesen Tun Razak Exchange (TRX)-latihan kecemasan pertama di stesen bawah tanah MRT
MEDIA RELEASES
Prasarana was accorded MCBC’s Business Excellence Award for World-Class Mass Public Transport Provider.
MEDIA RELEASES
Prasarana–memperkenalkan program khas ‘PEARL’ bagi merangsang staf dan kakitangannya menyerlahkan kehebatan dalam bertugas.
MEDIA RELEASES
The relentless effort by Prasarana Malaysia Berhad (Prasarana) in its drive for innovation has received global recognition from the Union Internationale des Transports Publics (UITP)
MEDIA RELEASES
Rapid KL hari ini memulakan perkhidmatan bas perantara khas bagi pada waktu puncak bagi menyokong perkhidmatan monorel.
MEDIA RELEASES
Rapid KL Monorail Line, will deploy shuttle buses during morning and evening peak hours to complement the KL Monorail service from tomorrow (15 May 2017)
MEDIA RELEASES
Prasarana continues to receive public recognition for its initiatives in the transformation of Malaysia’s public transport services
MEDIA RELEASES
Phase 2 of the alignment between Sungai Buloh and Kajang, which is scheduled to be opened by end of July
MEDIA RELEASES
Projek Telekung sebagai satu ibadah untuk memudahkan urusan umat Islam yang menggunakan perkhidmatan LRT dan Monorel Rapid KL.
MEDIA RELEASES
Prasarana Malaysia Berhad mula mengorak langkah untuk mengembang sayap operasi ke Indonesia
MEDIA RELEASES
Glenmarie will be rebranded as CGC-Glenmarie LRT station after PRIDE accorded the naming rights privileges to CGC.
MEDIA RELEASES
Our new bus service to the new Kuala Lumpur Health Clinic or Klinik Kesihatan Kuala Lumpur (KKKL)
MEDIA RELEASES
Kompleks Parkir Bertingkat Stesen LRT Ampang tidak dikenakan bayaran sehingga 30 September
MEDIA RELEASES
Auxiliary police has successfully apprehended the suspect who harassed a female passenger on-board the LRT Kelana Jaya Line
MEDIA RELEASES
Prasarana Malaysia Berhad – operator of the Al Mashaaer Al Mugaddassah Metro Southern Line (MMMSL) rail services in Makkah
MEDIA RELEASES
Dato’ Sri Azmi Abdul Aziz was accorded with the Leadership Excellence in Infrastructure Development award at the 7th edition of MEBLA
MEDIA RELEASES
Prasarana has secured another international job to arrange training for Jakarta MRT staff
MEDIA RELEASES
Perkhidmatan rel Al Mashaaer Al Mugaddassah Metro Southern Line (MMMSL), yang bakal memberi khidmat...
MEDIA RELEASES
Rapid KL has expressed its apology for the temporary service disruption for LRT Kelana Jaya Line this morning
MEDIA RELEASES
Prasarana which is celebrating its 15th year in operation in 2017, has renewed its commitment in the transformation of public transport services for Malaysia
MEDIA RELEASES
Sukarelawan Badut CAKNE menghiburkan penumpang LRT dengan mengumpul dana bagi menyokong program-program dan aktiviti persatuan berkenaan dalam membantu para pesakit kanser di kalangan kanak-kanak dan keluarga mereka
MEDIA RELEASES
Mass Rapid Transit Corporation (MRT Corp), recorded a total ridership of more than 1.2 million until yesterday
MEDIA RELEASES
Commuters using the MRT Sungai Buloh – Kajang Line are strongly recommended to use the cashless mode
MEDIA RELEASES
The MRT Sungai Buloh – Kajang Line - operated by Rapid Rail Sdn Bhd for asset owners, MRT Corporation - today celebrated its landmark one millionth ridership
MEDIA RELEASES
Canggih dan elegan itulah yang dapat diungkapkan mengenai tren generasi baharu Rapid KL laluan Kelana Jaya
MEDIA RELEASES
Prime Minister’s Department, Dato’ Sri Hajah Nancy Shukri for her first visit to the bus headquarters in Balakong, Selangor
MEDIA RELEASES
6 Sep 2016 - Perkhidmatan tren Al Mashaaer Al Mugaddasah Metro Southern Line menamatkan operasi percubaan.
MEDIA RELEASES
In less than a week, Prasarana Malaysia Bhd (Prasarana) will operate 12 Mass Rapid Transit (MRT) stations on the much-awaited brand new MRT Sungai Buloh-Kajang Line
MEDIA RELEASES
Prasarana has been accorded with the prestigious European Society for Quality Research (ESQR) award
MEDIA RELEASES
Rapid KL LRT Ampang Line marked the historical day today with the introduction of the new six-car AMY trains for the stretch between Ampang and Chan Sow Lin stations.
MEDIA RELEASES
Rapid Kamunting Goes Kampung Boyan, Bukit Jana in Taiping
MEDIA RELEASES
25 Ogos 2016 - Perkhidmatan rel khusus sudah bersedia untuk apa jua kemungkinan bagi memastikan perjalanan lancar.
MEDIA RELEASES
Red Foxtrot, Red Delta, dan Red Charlie – itulah antara beberapa siri Latihamal Pelan Kecemasan atau ‘Emergency Response Plan’ (ERP) yang telah dikendalikan oleh Rapid Rail Sdn Bhd.
MEDIA RELEASES
Rapid KL LRT Ampang Line between Ampang and Miharja stations will be opened late by three hours at 9am this Sunday (11 December).
MEDIA RELEASES
With expiry of the free promotions by Rapid KL, parking at the new LRT stations will be chargeable beginning 15 August.
MEDIA RELEASES
Prasarana Malaysia Berhad awarded with the Exemplary Company Award by the Ministry of Human Resources.
MEDIA RELEASES
Dua buah tren dari Gombak menghala ke Putra Heights telah terhenti berhampiran Stesen Sri Rampai dan Stesen Damai.
MEDIA RELEASES
Prasarana held a second meeting with Prime Minister to discuss and explore new initiatives to enhance public transport services.
MEDIA RELEASES
1 Sep 2016 - Pengumumkan tambang diskaun 50 peratus kepada pengguna LRT dan monorel.
MEDIA RELEASES
4 Sep 2016 - Abdullah Ahmad Abdul Aziz Muar akan bersama-sama memikul tanggungjawab untuk memacu tren-tren.
MEDIA RELEASES
25 Aug 2016 - Perkhidmatan rel dan bas Rapid KL akan dilanjutkan sempena sambutan Ambang Merdeka 2016 pada malam 30 Ogos...
Change Location
From
  To
   Save Route
   You can only save routes if you are a member. Sign up now to be able to save up to 10 routes! You can also receive updates and news from MyRapid.
   Save Route
   The route has been saved successfully.
   Route has been Saved
   You have saved this route previously. Please try saving another route.
   You have saved more than 10 Routes.
   Opps! You have saved more than the set 10 routes. Please delete one or more route(s) and try again. Thank you.
   Ooops!
   Generic Popup